Robotgräsklippare

Vi på Lunds Park & Maskin AB säljer installerar och underhåller Robotklippare från Husqvarna och Wiper.

Oavsett om du är osäker på vilken automower som passar bäst på din gräsmatta eller om du behöver rådgivning gällande installation är du välkommen till oss.

Vi hjälper kunder med Rådgivning , Planering , Installation, Så att du slipper oroa dig över om gräset blir klippt eller ej.

Husqvarna

Vanliga frågor

Varför ska man ha en robotklippare?

Med en korrekt installerad robotklippare behöver man inte tänka på gräset, vare sig man är hemma eller bortrest. Gräsmattan kommer att bli tätare och starkare när gräset klipps ofta vilket även håller mossan borta.

När är det olämpligt med robotklippare?

Alldrig ! Det är ytterst viktigt att du väljer en klippare som har dem egenskaperna som behövs för din gräsmatta. Det finns klippare som klarar trädgårdar som är väldigt kuperade, mer än 50% lutning, likaså har klippare som klippa långa passager som är smalare än 1,5 m.

Om trädgården innehåller flera delar isolerade från varandra så att klipparen inte själv kan nå alla områden måste klipparen flyttas mellan områdena manuellt. Gångar belagda med plattor eller marktegel kan klipparen enkel passera över till nästa område.

Om trädgården innehåller ytliga rötter och mycket kottar från gran och tall så är det viktigt att välja en klippare med stor knivdisk.

Vad ska man tänka på när man väljer robotklippare?

Välj en klippare som klarar din storlek på trädgård.

Välj en som laddar automatiskt, annars blir det ingen robot!

Välj en där klipptiderna kan programmeras, både vilka dagar och vilka tider den ska klippa.

Vill du kunna köra klipparen på nätterna och/eller vill behålla dina goda grannar bör du välja en klippare som inte låter så mycket.

Har ni frågor om någon av våra maskiner eller vill ha en offert?
Vänligen kontakta oss via formuläret nedan, eller kontakta oss via telefon.
046 – 2111 400

    Exempel på installation